Fijne Pasen!

Fijne Pasen, zegt ze. En de bon! Zou het meisje achter de kassa weten wat ze zegt, en waarom? In een folder van haar supermarkt staat met grote letters “Alles wat u moet weten over Pasen”. Hier hebben ze er verstand van, zou je zeggen. Maar de folder gaat over recepten en eten. Hier haal je je Paasboodschappen, niet de echte Paasboodschap.

Zo ga ik naar huis. Door mijn hoofd dwarrelt een Bijbeltekst: “Heer, wie gelooft wat wij verkondigen?” De verzuchting van een eenzame profeet, een roepende in de woestijn. Waarom de Paasklokken luiden, als de Kerstklokken ook niet helpen?

Intussen ligt Rusland toch gewoon als een likkebaardend roofdier aan de Oekraïense grens. En in Duindorp is echt niks aan de hand hoor! Dat is de echte wereld, de wereld die zichzelf om zeep helpt.

Of is dat toch een schijnwereld? Ik geloof heilig in een andere overwinnaar. Zonder hem is de wereld dood en sterft de democratie. Een handjevol mensen gelooft tegen de klippen op in het leven. In hem die het leven pas echt mogelijk maakt. Jezus Christus die de dood overwon.

Het leven dat hij geeft is pas echt leven! Geloof het of niet.

Hoe fijn is jouw Pasen?

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *