De Van Nesstraat leeft!

Wat een leuk straatje is het toch waar wij wonen! Altijd leeft het er, dag en ja, ook nacht. Toen er winkelpanden leeg kwamen te staan, dachten sommigen: daar gaat de Van Nes, mee met het lot van zoveel winkelstraten… Maar nee hoor, prompt kwam Sebastiaan, de ijssalon, en kort daarna de viswinkel van onze Marokkaanse vrienden. Overdag zijn het de winkels die leven in de brouwerij geven, ’s avonds en in de weekends de café’s en restaurantjes. En dan heb je nog de kerk, ’s zondags twee keer drukte in de straat, door de week veel activiteit, ook met de BSO in de kerk overdag. Kortom, een buurt die leeft!

Binnenkort, in september, organiseren we als kerk weer een Open Dag. Burendag gaan we het noemen, met de landelijke Burendag mee. Wat zou het mooi zijn, dat is mijn droom, als we als kerk samen met de ondernemers in de straat de handen ineenslaan en er een gezamenlijke activiteit van maken. We hebben allemaal een ‘belang’, al kun je wat we als kerk willen geen belang noemen. Wel vinden we het belangrijk te laten zien waarvoor we er als kerk zijn: de liefde van God laten zien voor alle mensen.

Iets daarvan wordt elke maand in praktijk gebracht in de koffieochtenden voor de ouderen in de Zeeheldenbuurt, en in de maandelijkse maaltijd. Het eerste is een activiteit van het Buurtteam, waarmee we samen mogen werken. Als kerk zijn we hiervoor gastadres en leveren we vrijwilligers. Bij het andere zijn ook veel vrijwilligers van de kerk betrokken, die eten koken en lekkere hapjes verzorgen. Kom gerust eens kijken, voor data en tijden kun je kijken op www.Zeeheldenbuurt.info.

Het café hier tegenover is met elke overwinning van Oranje steeds oranjer geworden. Het WK schept een band tussen alle mensen, verschillen zijn er even niet. Dat staat voor mij symbool voor hoe we verbonden zijn, de ondernemers in de Van Nes, de kerk en de buurtbewoners. Ik zie daarin iets van Gods lichtglans in de wereld. Ik hoop dat we elkaar steeds meer gaan herkennen in dat licht.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *