Burendag 2017

Zaterdag 23 september. Een warme nazomerzon streelt je huid. Het ziet er feestelijk uit, een zonbeschenen straat, drukte rond de kerk. Opnieuw was de Burendag een succes. Als kerk deden we mee, met buurthuis Halfje Wit en Buurtteam Zeehelden en Westerhaven. Er ontstonden weer mooie nieuwe contacten. We ontmoetten veel enthousiaste mensen.

Een mooie manier om als kerk een partner te zijn met anderen die werken aan verbinding tussen mensen. Nog altijd is dit een prima kans om de Van Nesstraat ‘op de kaart te zetten’. Een straat met winkels en horeca, een straat die best kan concurreren met andere winkelcentra. Als we allemaal samenwerken, kan er nog veel meer. Ondernemers, andere organisaties en Het Kruispunt zouden de handen ineen moeten slaan. Om deze straat beter te ‘vermarkten’.

Hebben we daar als kerk belang bij? Worden wij daar beter van? Dat is niet de missie van de kerk, ergens beter van worden. Als kerk willen we alleen maar geven. Dat ligt in de aard van datgene waar we voor staan. We hoeven niks te ‘nemen’ of te ontvangen. Zelfs niet te winnen (‘zieltjes winnen’). Nee, wij hebben al veel ontvangen. En dat delen we graag aan anderen uit.

Wat dat is? Een lach, een vriendelijk gezicht, een praatje, een groet. Omdat dat soort eenvoudige dingen juist het verschil kunnen maken in een tijd waarin we soms zo gauw in gemopper vervallen. Of daar niet ‘meer’ achter zit? Nee, geen belang. Wel een bron. Daar putten we blijdschap en liefde uit.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *