Bijbelcursus voor belangstellenden

Misschien ken je de Bijbel van huis uit en ben je ermee opgegroeid. Maar je doet er niet zo veel meer mee. Toch kom je regelmatig dingen tegen die je aan de verhalen uit de Bijbel herinneren, in films, boeken of kunstwerken. Ook de verhalen over het oude volk Israël blijven je boeien. Misschien denk je wel eens: ik zou me er toch wel weer eens wat meer in willen verdiepen.

Je kunt ook anders geïnteresseerd raken. Je belangstelling is meer religieus. In onze tijd en samenleving is religie steeds vaker een issue, in het nieuws, in allerlei media. Dat geldt voor de Islam, waarvoor veel aandacht is. Maar ook voor het christelijk geloof is steeds meer belangstelling. Het kan zijn, dat je iets zoekt, al weet je nog niet zo goed wat en hoe.

Velen ervaren de Bijbel ook als een inspirerend boek, vol wijsheid, gedichten en liederen die inspireren. Vooral de woorden en daden van iemand als Jezus blijven veel mensen raken. De manier waarop hij met mensen omging stond vaak haaks op hoe men in de toenmalige samenleving aankeek tegen minderheden. Die houding blijft tot op vandaag velen motiveren.

Wil je meer weten over de Bijbel, de bijbelse verhalen, de bronnen van onze cultuur en geschiedenis? Wil je doordringen in het geheim van de Bijbel, het mysterie van geloven? Het kan allemaal, en het kan vrijblijvend, zonder enige verplichting.

Voor mensen die zo geïnteresseerd zijn, geef ik een Bijbelcursus. Aan de hand van informatief materiaal over de Bijbel als boek en over de inhoud van de Bijbel gaan we stap voor stap door de Bijbel heen. Wie mee wil doen, is welkom. Je kunt aanschuiven wanneer je wilt, en als je er voorlopig genoeg van hebt, ook goed. Meld je dan aan via onderstaande contactmogelijkheid.

De cursus wordt één keer in de drie weken gegeven, meestal op maandagavonden, in Het Kruispunt (Van Nesstraat 2, Alphen aan den Rijn).

Klik hier om je aan te melden.

Klik hier voor meer informatie over het materiaal bij de cursus.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *