Kerst in Het Kruispunt

De afgelopen weken werd in Het Kruispunt (Van Nesstraat 2) elke zondag van advent een schilderij onthuld. De schilderijen van Hans Buenk uit Zwolle hebben alle te maken met Betlehem. In de Bijbel is Betlehem een onaanzienlijk stadje. Maar het werd belangrijk, omdat daar de redder van de wereld werd geboren: Jezus Christus.

Geloof jij in een redder? Deze wereld en tijd lijken er naar te smachten. Een zich voortslepende oorlog in Syrië, politieke instabiliteit in Europa, aanslagen en angst, onbehagen in de samenleving. Kan die redder uit Betlehem hier echt iets in betekenen?

Omdat we geloven dat er hoop is, vieren wij kerst. Op kerstavond (24 december 21.00 uur) met een sfeervolle kerk en bekende kerstliederen, chocomelk en glühwein. “Stil van verwondering”.

En op Eerste Kerstdag (25 december 10.00 uur) met een feestelijke dienst voor jong en oud. Ook dan staat Betlehem centraal: het stadje dat ineens wereldnieuws werd. Want nog steeds, zoveel eeuwen later, spreken we over die geboorte in Betlehem…

 

Hieronder de schilderijen:

adventsschilderijen-hans-buenk

1: Rachels graf bij Betlehem (Genesis 35)

2: Ruth (“uw volk is mijn volk, uw God is mijn God”): asiel bij God (Ruth 1)

3: David uit Betlehem gezalfd tot koning (1 Samuel 16)

4: De Leeuw van Juda, of: hoe Betlehem groot wordt (Micha 5)

 

(de schilderijen zijn tot en met half januari te bezichtigen)

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *