WK Stoepranden

Op zaterdag 27 augustus werd door café-bar De Tapperij uit een ander vaatje getapt: Martin, de eigenaar, had een street-event georganiseerd: het enige echte WK Stoepranden!

Wie heeft dat niet gedaan, als kind? De bal zo op de stoeprand aan de overkant gooien, dat hij terugkomt. Als je hem vangt, mag je van dichterbij gooien. Gaat het mis, dan kan je tegenstander je af gooien, tenzij je weer op tijd veilig achter je eigen stoeprand staat.

De Van Nes was afgezet, er was een springkussen en halverwege de middag waren er zo een honderd of iets meer mensen. En een heleboel mensen werkelijk fanatiek aan het ‘stoepranden’! Gezellig, en een erg leuk initiatief, waarvoor ik Martin heb bedankt. Wij houden wel van een beetje leven hier, en elke buurtactiviteit proberen we erbij te zijn.

Al een aantal jaren doen we mee met het organiseren van de Burendag. Wat zou het leuk zijn zo’n ‘WK-Stoepranden’ te combineren met een straat vol kraampjes, een rommelmarkt bij de kerk, springkussen en schminken voor de kids, en een hoop mensen die elkaar ontmoeten! Een kerk past goed in dat plaatje, niet als commerciële instelling, wel als gemeenschap van mensen die graag verbonden willen zijn met iedereen.

Daar schort het nog wel aan soms. De bezoekers van De Tapperij en de ‘kerkmensen’, dat mixt nog niet zo. Daarom stelde ik voor: volgend jaar met z’n allen! Het leek Martin leuk, en ook Marco van de pizzeria. Leuk voor de commercie, de verkoop, én voor de verbinding! Zo heeft iedere partner wel wat te bieden. Laten we samen gaan voor de buurt, voor een straat waarin mensen elkaar zien, kennen, ontmoeten, waarderen.

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *