Bij de tijd…

Homohaat in veel landen neemt toe

“Dan maar niet hand in hand over straat”

Vandaag was in het nieuws dat uit onderzoek blijkt dat homo’s in veel landen niet veilig zijn. Vooral in voormalige Sowjetrepublieken en in Rusland zelf zijn homohaat en geweld tegen homo’s geaccepteerd, het wordt zelfs aangemoedigd. Voeg daarbij de islamitische wereld en veel...Lees meer»


De moord op de priester Hamel en de lege kerk

Het ND vermeldde een opmerkelijk commentaar van het Friesch Dagblad, waarin teruggekomen werd op de moord op priester Jacques Hamel, door moslimterroristen, op 26 juli. In deze gebeurtenis zie je (aldus de Franse filosoof Pierre Manent) de situatie van de kerk in West-Europa geïllustreerd. Het kan natuurlijk zijn, dat er op...Lees meer»


The Passion - Hilversumse hemel of Nederlandse religie

  Mensen dragen een groot verlicht kruis bij aanvang van The Passion in de door de vuurwerkramp getroffen wijk Roombeek in Enschede © ANP

 

“De helft van de Nederlanders weet niet waar Pasen over gaat. Daarom vertellen wij het verhaal van Jezus Christus, van het laatste avondmaal tot de...Lees meer»


Pasen: geloven in het leven als de dood heerst

De eerste berichten over de toedracht van de ramp met het GermanWings toestel in de Franse Alpen komen binnen. Wat is er gebeurd? Werd de co-piloot onwel? Was hij ziek? Waarom was de deur naar de cockpit gelockt? Heeft hij bij zijn volle bewustzijn en doelgericht het toestel naar beneden gestuurd om het op...Lees meer»


Glossy Jezus!

[PICS] Een eigen glossy voor Jezus

 

 

Een beetje gerespecteerd persoon krijgt z’n glossy…

Een glossy, het woord is niet meer weg te denken. Ben je een beetje iemand, dan krijg je je eigen glossy. Wat is een glossy eigenlijk? Letterlijk een op luxe glanzend papier uitgebracht tijdschrift met veel foto’s, een magazine dat je niet zo maar...Lees meer»


Strijden extremisten tegen democratie of tegen de pervertering ervan?

“Een aanval op de vrijheid van meningsuiting”

Na de satanische aanslag in Parijs roept men om het hardst: dit is niet maar een aanval op personen, dit is een aanval op de vrijheid van meningsuiting. In talkshows verschenen meteen hordes satiretekenaars en cabaretiers. Journalisten riepen luid en duidelijk: een aanval op de persvrijheid!...Lees meer»


Praten met ISIS

De behoefte om te begrijpen
Je wilt ze begrijpen. Toch? Doden en moorden op zo’n schaal, dan wil je weten waarom. Wat is het motief? Het mysterie van het motief houdt mensen bezig: wat zit achter brute misdaden of genocide? De vergassing van 6 miljoen Joden door de Nazi’s kan...Lees meer»


Christenvervolging

(naar aanleiding van de Ranglijst Christenvervolging 2014 gepubliceerd door Open Doors)

John Piper begint zijn boek Spectaculaire zonden met de opmerking, dat westerse christenen leven op een vulkaan die op uitbarsten staat. Christenen in het Westen worden vertroeteld. We hebben niet veel te lijden om ons volgen van Christus. En dus...Lees meer»